Geld voor gouden ICT-idee

Diverse ministeries, waaronder het ministerie van voormalig minister Ella Vogelaar voor Wonen, Wijken en Integratie, hebben een prijsvraag uitgeschreven op ICT-gebied. Het ministerie vraagt ook kerken om een bijdrage, omdat kerken 'een belangrijke (sociale) rol spelen in het creëren van een prettige leefomgeving in steden, wijken en buurten'. 

De prijsvraag zoekt naar ICT-projecten die zich lenen voor toepassing op een grotere schaal en die bijdragen aan het oplossen van maatschappelijke problemen. Winnaar kunnen minimaal 25.000 euro op hun giro verwachten en maximaal 1,2 miljoen euro. Projectvoorstellen kunnen tot 4 februari 2009 worden ingediend. 

Oud-minister Vogelaar noemt voorbeelden van slimme ICT-projecten die voor een prijs in aanmerking zouden kunnen komen. 'Wat dacht u bijvoorbeeld van een digitaal netwerk op wijkniveau, dat mensen die af en toe iets voor een wijkgenoot willen doen aan elkaar koppelt? Of van de groeiende netwerken van buurtsites, waarop buurtbewoners informatie over de buurt, hobby's en wijkactiviteiten uitwisselen? Zo'n wijkwebsite biedt een plek waar mensen samenkomen voor de gezelligheid, of om samen problemen in de buurt aan te pakken'. 

Volgens de initiatiefnemers zijn er vele voorbeelden van succesvolle toepassingen in wijken op kleine schaal. Maar het lukt in vele gevallen niet deze toepassingen op te schalen, dus in grotere context toe te passen. Het vraagt om extra techniek, om participatie van meer mensen en instellingen. En dan loopt het ergens vast. Met de prijs wil men de wet van Murphy die kan optreden het zwijgen opleggen.

Voor meer informatie: www.m-ict.nl

Raad van Kerken in Nederland
Koningin Wilhelminalaan 5
3818 HN AMERSFOORT

Facebook Twitter LinkedIn
phone033-4633844
emailrvk@raadvankerken.nl