Kortingen op kaarten

De Raad van Kerken vraagt parochies, gemeenten en plaatselijke raden om kaarten te verspreiden voor de week van gebed om eenheid. Het bureau biedt de kaarten daarom aan voor een gereduceerd tarief. De ansichten kosten normaal € 0,15 per stuk, maar bij een grotere afname zakt de prijs naar €10 per 100 of €15 per 200 exemplaren.

De verkoop van materialen voor de week van gebed om eenheid voor de christenen loopt als een trein. Vele plaatsen hebben boekjes, posters en kaarten opgevraagd. En het aantal hits op de website is hoger dan ooit. Maar de indruk bestaat dat het aantal plaatselijke gemeenten en parochies dat zelf een actie opzet om de week van gebed onder de aandacht te brengen groter kan zijn.

De Raad biedt daarom kaarten aan tegen een kwantumkorting. Gemeenten en parochies kunnen de fullcolour-ontwerpen uitdelen na afloop van een kerkdienst of toesturen aan individuele leden. De voorkant van de kaart laat het ontwerp zien van Jan Vanriet, waarbij de figuur van een bidder zichtbaar is en in geel daaroverheen een tweede bidder. De tekst '1 in Gods hand' verwijst naar Ezechiël 37: 19b en ook is de week van gebed genoemd: 18-25 januari 2009. Op de achterkant is ruimte om tekst toe te voegen; hetzij om de kaart te versturen per post, hetzij om melding te maken van een eigen gebedsbijeenkomst. Verder staat er een variant op een uitspraak van Stefan Zweig: 'Mogen we onze inspanningen gemeenschappelijk dragen, zodat ze lichter worden. Mogen we onze goedheid in eenheid uitoefenen, zodat het God welgevallig is'.

Materiaal is te bestellen bij de Raad van Kerken in Nederland, e-mail: rvk@raadvankerken.nl, tel.(033) 463 38 44.
Prijzen per exemplaar, exclusief portokosten:
·        boekje € 0,80
·        poster € 1,00
·        kaart € 0,15

Bij bestellingen van 100 kaarten betaalt u geen € 15,00, maar € 10,00. Bij 200 kaarten betaalt u slechts € 15,00. Bij bestellingen van 5 boekjes of meer ontvangt u 1 poster gratis, bij bestellingen van 50 ex. of meer kosten de boekjes € 0,70 per stuk.

Meer informatie is ook beschikbaar op onze site. Zie: www.raadvankerken.nl > publicaties > week van gebed voor de eenheid van de christenen 2009. Daar vindt men ook veel achtergrondinformatie: gebeden van onder meer prof. dr. Klaas Spronk, een meditatie van de algemeen secretaris, tienermateriaal van Anneke van Wijngaarden en informatie over de kerken in Korea.