Utrecht, 1-3 december 2017: Moeder-en-Kindweekend

Stichting Gave organiseert Moeder-en-Kindweekend voor alleenstaande vluchtelingenmoeders

Stichting Gave organiseert van 1 t/m 3 december 2017 in de omgeving Utrecht opnieuw het Moeder-en-Kind weekend, voor alleenstaande vluchtelingenmoeders en hun jonge kinderen. Alleenstaand moeder en gevlucht, betekent een intensief leven. Daarom biedt Gave hen een weekend lang veel plezier, ontspanning, aandacht voor elkaar, God en voor hun kind(eren). Alleenstaand moeder en gevlucht, betekent een intensief leven. Ze moeten alleen een kind opvoeden in een vreemde taal en cultuur. Door de zorg zijn ze gebonden aan hun huis of aan het asielzoekerscentrum en hebben weinig mogelijkheden om zelf tot rust te komen.

Gave biedt de moeders samen met hun jonge kinderen (tot en met 7 jaar) een weekend lang veel plezier, ontspanning, aandacht voor elkaar én voor God. De deelnemers krijgen inspirerende toespraken mee over vrouwen uit de Bijbel. Ze worden verwend met lekker eten en een beauty-middag. De sfeervolle accommodatie en de bosrijke omgeving biedt de vrouwen mogelijkheid om tot rust te komen. Asub uit Eritrea, deelnemer van een van de voorgaande weekenden: “Ik heb weer hoop gekregen, ook al weet ik niet hoe het nu verder zal gaan.”

Gave verlangt ernaar dat de vluchteling die naar ons land komt, wordt gezien en geliefd. Daarvoor inspireert, traint en ondersteunt christenen om lokaal contacten op te bouwen met asielzoekers en hen Gods liefde te laten zien. Het organiseren van de Moeder-en-Kindweekenden ondersteunt het lokale werk wat onder vluchtelingen wordt gedaan.

Over Stichting Gave
Stichting Gave is een interkerkelijke organisatie voor het werk onder vluchtelingen en asielzoekers in Nederland. Gave verlangt ernaar dat de vluchteling die naar ons land komt, wordt gezien en geliefd. Gave maakt kerken en christenen bewust van de bijbelse roeping om ‘de vreemdeling’ gastvrij te ontvangen. Gave inspireert, traint en ondersteunt vrijwilligers om contacten op te bouwen met asielzoekers en hen Gods liefde te laten zien.

Kijk voor meer informatie op www.gave.nl.

Foto: Stichting Gave.