Tafels van Hoop

Wij roepen kerken, scholen en andere instellingen op om, tijdens de internationale dag van de migrant, een maaltijd te organiseren met vluchtelingen. Door zoveel mogelijk meters tafels te verzamelen hopen we die dag samen met u de langste tafel van Nederland vormen. Doe mee met de grote landelijke actie op 18 december en meld nu uw tafel aan.

In 2015 kwamen grote aantallen vluchtelingen naar Nederland. Zij zijn toen heel gastvrij opgevangen door veel mensen, waaronder veel plaatselijke kerken. Eenmaal in Nederland voelen de meeste vluchtelingen zich eenzaam. Uit onderzoek van EenVandaag blijkt dat 94% meer Nederlandse vrienden wil, maar dat het lastig is vrienden te maken. Terwijl onderzoek ook uitwijst dat vriendschappen heel belangrijk zijn voor een succesvolle integratie.

Op maandag 18 december 2017 willen we met elkaar de langste tafel van Nederland dekken en vluchtelingen uitnodigen om aan te schuiven. Hoe? Door met vluchtelingen aan tafel te gaan, in uw kerk, op uw school, in het buurthuis of gewoon bij u thuis. We hopen met alle tafels samen die avond de langste tafel van Nederland te vormen. Doe mee en geef vluchtelingen het gevoel dat ze welkom zijn en erbij horen. Meld uw tafel aan en ontvang tips om uw tafel te organiseren zoals voorbeelden om vluchtelingen uit AZC’s of bij u in de gemeente uit te nodigen en praktische tips zoals gespreksonderwerpen.

Eetgroep HapSnap uit Montfoort is op de Landelijke Diaconale Dag gekozen tot het beste diaconale initiatief van 2017. HapSnap helpt vluchtelingen via maaltijden aan een sociaal netwerk. https://www.kerkinactie.nl/actueel/2017/hapsnap-montfoort-is-de-smaakmaker-van-het-jaar.

Doet u ook mee? Kerk in Actie roept kerken, scholen en andere instellingen op, om op of rond 18 december (de internationale dag van de migrant), overal in Nederland maaltijden te organiseren met vluchtelingen. Door zoveel mogelijk meters tafels te verzamelen hopen we die dag samen met u de langste tafel van Nederland vormen omdat wij geloven dat iedereen erbij hoort.

Welkom op de startbijeenkomst van deze actie op dinsdag 21 november in het Protestants Landelijk Dienstencentrum, Joseph Haydnlaan 2a, Utrecht. Met een maaltijd, muziek en meer. Voor medewerkers van het dienstencentrum, buren van het AZC, mensen uit de buurt en voor u!

Programma:

16.30 uur: Borrel + inloop buren;
17.30 uur: Eten (tijdens het eten zijn er muzikale intermezzo’s, uit respect voor allen is de maaltijd halal gekookt en alcoholvrij, vegetarisch aanwezig);
19.00 uur - 20.00 uur: Workshop hoe je in je eigen woonplaats een Tafel van Hoop kunt organiseren;
21.00 uur: einde.
Als u er niet stipt 17.30 uur kunt zijn is dat geen probleem. Geeft u zich s.v.p. wel even op. Kerk in Actie, info@kerkinactie.nl, 030-8801456.

Zie ook: https://www.kerkinactie.nl/agenda/tafels-van-hoop-voor-vluchtelingen

Raad van Kerken in Nederland | Koningin Wilhelminalaan 5 | 3818 HN AMERSFOORT | 033-4633844 | rvk@raadvankerken.nl

Site design: SyncCP; techniek: SiteCan