Herdenking vluchtelingen Amsterdam

Zondag 5 november in de Mozes en Aaronkerk

In de week van Allerzielen, op zondag 5 november 2017, vindt om 15.00 uur in de Mozes en Aäronkerk (Waterlooplein 207 Amsterdam) de jaarlijkse oecumenische herdenking plaats van de omgekomen vluchtelingen aan de Europese grenzen. Bij de herdenking nemen verhalen over overleden migranten een belangrijke plaats in. Voorgangers uit verschillende kerken werken mee.

Aan de grenzen van Europa spelen zich dagelijks drama’s af. Mensen die op zoek zijn naar een beter en veiliger leven, verdrinken in zee of komen op andere manieren onderweg om. Aan hen denken wij en hun namen worden genoemd zodat zij niet vergeten worden. De herdenking wordt dit jaar georganiseerd door het Jeanette Noëlhuis, de Protestantse Diaconie, de Taakgroep Vluchtelingen van de Raad van Kerken Amsterdam en de Gemeenschap van Sant’Egidio.

Ook in andere steden worden omgekomen vluchtelingen herdacht. Kijk voor een overzicht van locaties en tijden op www.allerzielen.eu.

Raad van Kerken in Nederland | Koningin Wilhelminalaan 5 | 3818 HN AMERSFOORT | 033-4633844 | rvk@raadvankerken.nl

Site design: SyncCP; techniek: SiteCan