Osnabrueck en Muenster, 10-12 september 2017: Wereldvredesontmoeting

Religies en culturen in dialoog

De Gemeenschap van Sant’Egidio nodigt u van harte uit voor de internationale ontmoeting van religies die zal plaatsvinden van 10 tot 12 september 2017 in Osnabrück en Münster, Duitsland. Vertegenwoordigers van alle grote wereldreligies komen samen voor dialoog en gebed. De ontmoeting is niet alleen een forum voor experts. Iedereen kan deelnemen. Gezien de ligging is het een unieke gelegenheid voor mensen uit Nederland om deel te nemen.

Geest van Assisi
In 1986 heeft paus Johannes Paulus II voor het eerst vertegenwoordigers van alle grote wereldreligies uitgenodigd naar Assisi voor een dag van gebed en ontmoeting. Hier werd de zogenoemde Geest van Assisi geboren met als doel de krachten van vrede in alle godsdiensten, volkeren en samenlevingen te versterken. Sindsdien organiseert de Gemeenschap van Sant’Egidio een jaarlijkse vredesontmoeting in verschillende steden in Europa en het gebied rond de Middellandse Zee.

Deelname is gratis, maar aanmelding noodzakelijk. Als u wilt deelnemen, kunt u zich per e-mail aanmelden: Friedenstreffen2017@santegidio.de. Dit kan in het Duits of in het Engels. Vermeldt uw naam, adres, geboortedatum en e-mailadres. Een toegangskaart is vereist voor de Openingsceremonie, aangezien er beperkt plaats is. De toegangskaart wordt u kort voor de vredesconferentie per post toegestuurd. De slotceremonie, die op de Marktplatz in Osnabrück wordt gehouden, is vrij toegankelijk voor alle geregistreerde kaarthouders. De ceremonie zal ook te volgen zijn op een scherm in de buurt van de kathedraal.

Contact: Gemeinschaft Sant’Egidio e.V., Schönhalstraße 6, 97070 Würzburg, Deutschland, tel. +49 931 322940, Friedenstreffen2017@santegidio.de. Website: www.santegidio.de

Kantoor in Münster: Kleines Paradies Münster, Spiegelturm 2, 48143 Münster.
Kantoor in Osnabrück: Forum am Dom, Domhof 12, 49074 Osnabrück.

Het programma van de evenementen en andere actuele informatie vindt u in de folder. Kort voor de ontmoeting worden details gepubliceerd op de website www.santegidio.org. Voertalen zijn Duits, Engels, Frans en Arabisch.

Foto: Gemeenschap van Sant'Egidio, Amsterdam.

Raad van Kerken in Nederland | Koningin Wilhelminalaan 5 | 3818 HN AMERSFOORT | 033-4633844 | rvk@raadvankerken.nl

Site design: SyncCP; techniek: SiteCan