Utrecht, 23-24 juni 2017: Utrechtse Kerkennacht

Website Utrechtse Raad van Kerken gehackt

De website van de Utrechtse Stedelijke Raad van Kerken blijkt gehackt te zijn. De raad, waarin vrijwel alle Utrechtse kerken samenwerken, heeft de site uit de lucht gehaald. De provider probeert uit alle macht om een back-up terug te zetten.

De hack komt de stedelijke raad bar slecht uit, want volgende week vrijdag en zaterdag 23 en 24 juni 2017 gaat de Utrechtse Kerkennacht van start. Het feestprogramma had op de website moeten komen staan, maar nu is dat niet mogelijk. Daarom heeft de Utrechtse Raad van Kerken een voorlopige website laten maken, die sinds vannacht in de lucht is, www.kerkennachtutrecht.nl. Daarop staat het complete feestprogramma, met link naar Facebook.

Kerkennacht-coördinator Arie Noordermeer is er blij mee. "Maar liefst 20 kerken bieden het publiek op één avond de mooiste culturele en spirituele programma's. Maar je kunt niet overal tegelijk zijn. Via de voorlopige website kunnen de mensen toch een keuze maken."

Afbeelding: Domtoren vanuit de Lange Nieuwstraat, Utrecht. Foto: Raad van Kerken.