Stichting Babyspullen

Gratis startpakketten voor arme baby's in Nederland

De landelijke Stichting Babyspullen vindt dat elk kind recht heeft op een goede start. Ze stelt gratis babystartpakketten samen en verstrekt die, op indicatie, aan ouders met baby’s die in Nederland in armoede worden geboren.

Een pakket wordt gratis aangeboden en bestaat voor circa 70% uit tweedehands ingezamelde en nieuw gedoneerde spullen, maar de overige 30% moet nieuw worden gekocht. Daarnaast worden er natuurlijk kosten gemaakt voor onder meer opslag, vervoer en verzending. Uiteindelijk kost een pakket de stichting circa 50 euro.

Daarom probeert Stichting Babyspullen mensen, bedrijven, organisaties, fondsen en stichtingen te werven die haar werk financieel of in natura, bijvoorbeeld als vrijwilliger, willen steunen. Dit past ook uitstekend bij de campagne 'Samen tegen Armoede', die wordt georganiseerd door het Knooppunt Kerken en Armoede, in welk kader in maart, april en mei 2017 vier regionale expertisebijeenkomsten werden gehouden over deze problematiek.

Meer informatie vindt u op de website van de stichting: www.stichtingbabyspullen.nl.

Foto: Beeldbank PKN.

Raad van Kerken in Nederland | Koningin Wilhelminalaan 5 | 3818 HN AMERSFOORT | 033-4633844 | rvk@raadvankerken.nl

Site design: SyncCP; techniek: SiteCan