Utrecht, 31 mei 2017: Kerken Delen

Boekpresentatie

Op woensdag 31 mei 2017 zal het eerste exemplaar van het boek ‘Kerken Delen: een boek over de kansen en valkuilen van het gezamenlijk gebruik van kerkgebouwen’ worden uitgereikt aan ds. René de Reuver, scriba van de Protestantse Kerk Nederland. Petra Stassen, directeur van Stichting Kerkelijk Waardebeheer, zal tevens een inhoudelijke reactie verzorgen.

In het boek worden elf voorbeelden besproken waarin een kerkgebouw de centrale spil vormt van ontmoeting tussen autochtone Nederlandse en internationale & migrantenkerken. Sommige kerken in Nederland zijn actief met dit thema bezig, andere zitten nog in de oriëntatiefase. Het boek biedt voor alle betrokkenen een scala aan praktische tips en ideeën ter inspiratie, hoe je een proces van (ver)huur of (ver)koop kunt aangaan.

De publicatie is met name interessant voor diegenen die verantwoordelijk zijn voor de kerkgebouwen binnen hun kerkgenootschap (kerkrentmeester of een vergelijkbare functie). Daarnaast is het ook zeer relevant voor lezers die geïnteresseerd zijn in de samenwerking tussen autochtone kerken en internationale kerken, het Samen Kerk zijn in de hedendaagse multiculturele samenleving van Nederland.

Praktische informatie: 31 mei 16:00-18:00 (inloop vanaf 15:30) in de Pnielkerk, Lessinglaan 33, 3533 AN Utrecht. Deelname is gratis, wel graag aanmelden. Als u zich nog niet heeft aangemeld kunt u dat nu nog doen via info@skinrotterdam.nl.

Het boek 'Kerken Delen' is vanaf 1 juni te koop voor € 7,95. Op 31 mei zal het boek te koop zijn voor de voordelige prijs van € 5,00.

‘Kerken Delen’ is een uitgave van SKIN-Rotterdam in samenwerking met SOFAK, Connecting Churches, en Stichting Kerken voor Kerken, en wordt mede mogelijk gemaakt dankzij Stichting Zonneweelde. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Madelon Grant, directeur SKIN-Rotterdam, via 06 8169 1670 of info@skinrotterdam.nl.

Foto: SKIN-Rotterdam.