Omdat ik van de kerk ben

Afscheid Geesje Werkman

Met een prachtige werkconferentie die de breedte van het werk en de nationale en internationale contacten weergaf en de mensen om wie het gaat centraal stelde nam Geesje Werkman op 19 mei afscheid van KerkinActie en daarmee ook van de werkgroep Vluchtelingen van de Raad van Kerken.

Geesje Werkman is voor veel mensen hét gezicht van de kerken als het over vluchtelingen gaat. De mens staat altijd centraal, ze gaat met iedereen in gesprek, neemt geen blad voor de mond en weet waarvoor ze staat, en als men vraagt waarom? ‘Omdat ik van de kerk ben’. En dan staan er andere dingen centraal dan politiek, procedures, gebrek aan medewerking, maar centraal staat dat mensen verder moeten kunnen met hun leven. En daar ging Geesje voor veel meer dan de volle 100% voor. Met slimme en zeer vernieuwende ideeën, veel doorzetting, met bondgenoten van allerlei achtergronden binnen en buiten kerkelijke kaders. Zelfs de politiek heeft ze in verwarring gebracht over humaan omgaan met vluchtelingen.

Geesje Werkman is voor velen een boegbeeld, een bondgenoot, een noeste vechter voor recht en een warm hart voor velen, juist ook diegenen die uitgesloten worden. Wij zijn haar zeer dankbaar voor wat zij betekent.

Jan van der Kolk,
Werkgroep Vluchtelingen,
Raad van Kerken.

Raad van Kerken in Nederland | Koningin Wilhelminalaan 5 | 3818 HN AMERSFOORT | 033-4633844 | rvk@raadvankerken.nl