Arnhem, 11-23 mei 2017: Lezingen over Verwondering

Op donderdag 11 mei, woensdag 17 mei en dinsdag 23 mei, steeds om 20.00 uur, organiseert de Parkstraatgemeente een drieluik van lezingen rond het thema Verwondering in de Parkstraatkerk. Elke avond belicht een gastspreker het thema vanuit een andere invalshoek: Jules van Hessen (muziek), Rick Benjamins (religie) en Wouter Prins (beeldende kunst). De toegang is gratis. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Tip: meldt u zich van tevoren aan voor (één van) deze avonden via info@parkstraatgemeente.nl
Want vol is vol!

- Op donderdag 11 mei komt dirigent Jules van Hessen vertellen over verwondering in de muziek. Welke muzikale geheimen, grappen en gedachten zitten er verstopt tussen de noten van een muziekstuk? Jules van Hessen is dirigent bij gerenommeerde orkesten in binnen- en buitenland. Hij wil een breed publiek kennis laten maken met (klassieke) muziek. We kennen hem onder andere van zijn programmareeks ‘Blik op…’- (tv)concerten, waarin hij onthult wat componisten ons laten horen.

- Op woensdag 17 mei staat theoloog Rick Benjamins met ons stil bij de laatste ontwikkelingen in de vrijzinnige theologie. Is er nog plaats voor wonderen naast al onze wetenschappelijke kennis? Kunnen wij ons nog verwonderen? Prof. dr. Rick Benjamins is hoogleraar vrijzinnige theologie aan de Protestantse Theologische Universiteit te Groningen. Van (onder andere) zijn hand verscheen eerder het boek ‘Liberaal Christendom’ waarin veel vragen worden gesteld over de relatie tussen God en mensen en tussen mensen onderling.

- Op dinsdag 23 mei vertelt kunsthistoricus Wouter Prins over verwondering in de beeldende kunst. Wat gebeurt er in dat ondeelbare moment tussen kijken en interpreteren? Is dat misschien pure verwondering? Drs. Wouter Prins, kunsthistoricus, is conservator en wetenschappelijk medewerker van het Museum voor Religieuze Kunst in Uden. Dit museum, gevestigd in een nonnenklooster, bezit een uitgebreide collectie oude en moderne religieuze kunst.

Praktische informatie
Datum: 11 mei, 17 mei en 23 mei
Aanvang: 20.00 uur, zaal open: 19.30 uur
Plaats: Parkstraatkerk Arnhem, Parkstraat 31a
Toegang: vrijwillige bijdrage
Voor meer informatie over het drieluik kunt u contact opnemen met ds. Marieke Fernhout,
e-mail: mgfernhout@upcmail.nl, tel. 026 4460099.
Website Parkstraatgemeente: www.parkstraatgemeente.nl

F
oto Rijn bij Arnhem: Raad van Kerken.

Raad van Kerken in Nederland
Koningin Wilhelminalaan 5
3818 HN AMERSFOORT

Facebook Twitter LinkedIn
phone033-4633844
emailrvk@raadvankerken.nl