Amsterdam, 8 april 2017: Noorderlicht

De Noorderkerk zet onder de naam Noorderlicht voortaan iedere eerste zaterdag van de maand de deuren open voor mensen die de drukte van de stad even willen ontvluchten voor stilte en bezinning. De Protestantse Kerk in Amsterdam biedt hiermee een nieuwe plek aan waar bewoners en bezoekers even tot rust kunnen komen in de hectische binnenstad.

Wethouder en locoburgemeester Kajsa Ollongren (D66) verricht op 8 april de officiële opening van Noorderlicht. Filosoof Joke Hermsen, bekend van haar boek 'Stil de tijd', zal een bijdrage leveren. Dominee Paul Visser legt uit waarom hij met zijn gemeente dit initiatief heeft genomen.

Tijdens het proefdraaien de afgelopen maanden bleek dat bezoekers en inwoners van de Jordaan de avonden waardeerden. Ds. Visser: "De kerk is sfeervol verlicht, er klinkt zachte muziek, mensen kunnen een kaarsje branden en ieder is vrij om in en uit te lopen. Er zijn vrijwilligers en ik ben er om desgewenst met mensen te praten. Wij kregen veel enthousiaste reacties, juist van bezoekers van buiten de kerk. Blijkbaar voorziet het in een behoefte."

Noorderlicht sluit aan bij activiteiten die de andere drie binnenstadskerken al organiseren. Zo is de Westerkerk overdag beschikbaar voor toeristen en Amsterdammers om even op adem te komen. Het gastenboek staat vol hartenkreten, dankuitingen en gebeden. De deuren van de Oude Kerk staan sinds kort elke woensdagavond open voor een kaarsje en het beluisteren van muziek, terwijl de Keizersgrachtkerk een keer per maand op maandagavond onder de naam Stadslicht een stiltemeditatie houdt.

Programma zaterdag 8 april 2017:
17.30 inloop en ontvangst;
18.00 Huis van de ziel - welkom en uitleg ds. Paul Visser;
18.10 Stilte in de stad - filosoof Joke Hermsen;
18.30 Openingshandeling - locoburgemeester Kajsa Ollongren;
18.45 Borrel;
19.30 Stilte;
22.00 Sluiting.

Plaats: Noorderkerk, Noordermarkt 44-48, 1015 NA Amsterdam
Tijd: 8 april 2017, 17.30 - 22.00 uur
Toegang: € x,00
Organisatie: Noorderkerk: noorderkerk.org; Protestantse Kerk Amsterdam, protestants.amsterdam

Download de flyer [PDF]

Raad van Kerken in Nederland
Koningin Wilhelminalaan 5
3818 HN AMERSFOORT

Facebook Twitter LinkedIn
phone033-4633844
emailrvk@raadvankerken.nl