Jongeren naar Taizé-ontmoeting

Er is een landelijke werkgroep gevormd die jongeren in staat wil stellen de eerstvolgende Europese Taizé-ontmoeting bij te wonen. De bijeenkomst vindt plaats van 29 december 2008 tot 2 januari 2009 in Brussel.

In de werkgroep zitten mensen uit diverse kerken en de raad van kerken. Albert Hahn, lid van een van de regionale groep uit Leeuwarden zegt: 'Met de broeders van Taizé zijn wij van mening dat het van groot belang is dat de jongeren vanuit Nederland per regio of plaats samen, in georganiseerd verband, naar Brussel reizen. Op die manier immers kunnen al tijdens de reis contacten worden gelegd tussen de jongeren die na afloop van de ontmoeting verder uitgebouwd kunnen worden".  Ook wil men voorafgaand aan de Europese ontmoeting in Brussel al regionale bijeenkomsten houden.

Hahn voert actie om de reiskosten gedekt te krijgen uit giften, zodat mensen zonder OV-jaarkaart voor een zelfde prijs naar Brussel kunnen komen dan leeftijdsgenoten die wel een OV-jaarkaart hebben. Gemikt wordt op een eigen bijdrage van de jongeren van 100 euro.  Voor meer informatie: www.taizeinnederland.nl.