Beilen, 22 februari 2017: Samen zingend verder

Studiebijeenkomst georganiseerd door de Provinciale Raad van Kerken in Groningen en Drenthe.

Op woensdagavond 22 februari 2017, aanvang 20.00 uur, vindt in het Wilhelmina Zalencentrum, Wilhelminaplein 4 in Beilen, de studiebijeenkomst Samen zingend verder plaats, over de spiritualiteit van protestanten en katholieken in kerkliederen, 500 jaar na Luther.

We herdenken in 2017 dat het 500 jaar geleden is, dat de augustijner monnik Maarten Luther een discussie over de hervorming van de kerk begon, die op een scheiding uitliep van katholieken en protestanten. Hoe kunnen we die gebeurtenis samen herdenken? We gaan dat zingend doen!

Prof. Dr. Evert Jonker, oecumenisch theoloog, die voorzitter was van de commissie die het Nieuwe Liedboek samenstelde, zal onze gids zijn. Hij begint met de geloofsbeleving van Luther.
Hij schrijft: "Op deze avond bespreken we enkele liederen uit het Liedboek. We zingen ze ook. We zoeken naar het oecumenisch perspectief. Dat is niet zo moeilijk, want dit Liedboek- op zich al resultaat van samenwerking van acht kerkgenootschappen - kent ook liederen uit de tijd voor de Reformatie en uit de huidige Katholieke traditie (o.a. Oosterhuis, Jongerius). ‘Vlammen zijn er vele, één is het licht, wij zijn één in Christus’."

Informatie:
Toegang Gratis.