Hetzelfde woord

Plotseling  enthousiasme, toen Henk Koning, lid van de Raad van Kerken, een rondleiding gaf aan andere raadsleden door het centrum van de Zevende-dags Adventisten in Huis ter Heide.

De Raad van Kerken had de maandelijkse vergadering gehouden in het centrum en Henk gaf een kijkje in de oude raadszaal, de bibliotheek en langs de kantoren. Ineens kreten van herkenning bij de afgevaardigden van de Syrisch-Orthodoxe Kerk en de Koptische Kerk. Ze wezen naar een poster waar met grote letters op stond: 'ADRA'. 'Dat hadden we niet verwacht', zeiden ze.

'Hoezo niet?', vroeg de gids, 'dat is onze internationale hulporganisatie. ADRA staat voor: Adventist Development and Relief Agency'. 'Oh, is dat het', klonk het, 'in het Midden-Oosten betekent Adra: de maagd-moeder Gods'.