Assen, 19 oktober 2016: Pelgrimsconvenant

De stichting Pelgrimeren in Groningen en de Provinciale raad van kerken in Groningen en Drenthe hebben op woensdag 19 oktober in de Jozefkerk in Assen een convenant gesloten. Zo willen beide convenant partners het pelgrimeren in eigen regio stimuleren.

De stichting pelgrimeren stelt een uniek netwerk van ruim 2000 km aan wandelroutes in de provincies Groningen beschikbaar. De zevenhoek in het logo van de stichting staat voor zeven invalshoeken die bij elke wandeltocht evenveel aandacht krijgen: wandelen beleven als wortelen, lezen van het landschap, ervaren van de natuur, de cultuurhistorie proeven, kerken ontdekken, bezinnen en inspireren en de christelijke spiritualiteit ervaren.

Voorzitter Peter Dijkstra is al meerdere jaren bezig om samen met enkele vrienden dit netwerk op te zetten, bij elke invalshoek de nodige informatie op te zoeken en dit alles onder te brengen in een website die alle informatie plus kaarten gaat bevatten van de meer dan 60 wandelroutes van ongeveer 21 km en de tientallen rondwandelingen van 6 tot 8 kilometer.

De stichting werkt nauw samen met de Stichting Oude Groninger Kerken en heeft nu dus een convenant gesloten met de Raad van kerken in Groningen en Drenthe.

De provinciale raad van kerken zal nu samen met de stichting Pelgrimeren in Groningen de Groningse kerken benaderen met het verzoek de kerken bezoekbaar te maken door middel van sleuteladressen voor individuele en groepen pelgrims. En de raad kan nu zijn achterban de mogelijkheid bieden om pelgrimages van vrede en gerechtigheid te houden in de provincie Groningen.

Lees verder via deze link [PDF]

Foto: Provinciale raad van kerken in Groningen en Drenthe.