Vleuten, 7 november 2016: 5e Willibrordlezing

met Stephan Sanders

Op maandag 7 november spreekt schrijver en columnist Stephan Sanders in Vleuten de 5e Willibrord-lezing uit. Onderwerp: Schaamte, Schande en Het Geloof. Voor Stephan Sanders (55) was het jarenlang vanzelfsprekend dat religie voor hem niets betekende. Maar sinds kort gaat hij naar de kerk en durft hij te zeggen dat hij gelooft. Dat is een hele stap, waarvoor hij ook een zekere schaamte moest overwinnen. Want daarvoor uitkomen blijkt moed te vragen. De schaamte en het overwinnen ervan, daarover gaat zijn lezing. Toegang vrij.

De Willibrordlezing vindt plaats in de Torenpleinkerk in Vleuten (Schoolstraat 5) en begint om 20.15 uur. Voorafgaand vieren we de vespers, aanvang 19.30 uur.

De Willibrordlezing is een initiatief van de Protestantse Wijkgemeente Vleuten en de parochie Licht van Christus. De lezing vindt jaarlijks plaats op of rond de sterfdag van Willibrord (7 november), afwisselend in de Willibrordkerk (rk) en de protestantse Torenpleinkerk ('Oude Willibrord').

Met de Willibrord-lezing willen de kerken de vraag op tafel leggen: Hoe zou Willibrord – die in de 8e eeuw het christelijk geloof naar onze streken bracht – de bewoners van de vinex tegemoet zijn getreden? Welke schatten zou hij in zijn reistas hebben meegedragen? En wat zouden wij in onze tijd, in het spoor van Willibrord kunnen doen?

Meer weten: info@torenpleinkerk.nl, website: www.torenpleinkerk.nl.

Download de poster hier.