Vrienden migrantenkerken

De Raad van Kerken zet de traditie voort en schaart zich onder de vrienden van de migrantenkerken. Nadat Ineke Bakker jaren zitting heeft gehad in het comité van aanbeveling van de migrantenkerken heeft Klaas van der Kamp de fakkel overgenomen.

In de jongste nieuwsbrief van de Stichting vrienden migrantenkerken motiveert hij de keus: "Alle mensen hebben iets van vreemdelingen en bijwoners. Dat is althans de indruk die je overhoudt aan het lezen van de Bijbel. Of je nu bij Paulus te rade gaat of bij Mozes: Teksten ademen de sfeer van uithuizigheid. We zijn allen gooyim, gasten en bijwoners op gronden die een ander toebehoren. Dat besef geeft verbondenheid met de mensen die qua geschiedenis iets korter dan ik aanwezig zijn op de camping die Nederland heet".

De Stichting Migrantenkerken zetelt aan de Koningin Wilhelminalaan 3 in Amersfoort. Het bankrekeningnummer is 40.60.77.924.