Den Haag, 21 augustus 2016: Herdenking Nederlands-IndiŽ

Herdenking van het einde van de Tweede Wereldoorlog in het voormalig Nederlands-Indië, georganiseerd door de Haagse Gemeenschap van Kerken in samenwerking met de Duinzichtkerkgemeente. Zoals altijd worden er vergeten verhalen verteld.

Dit jaar staat dwangarbeid door krijgsgevangenen centraal. Mannen uit Indië werden gedwongen te werk gesteld. De Birma-spoorweg is bij iedereen bekend. Maar wie weet van de werkkampen in Japan zelf? En van de Pakan Baroe Spoorweg op Sumatra?

Muziek en zang omlijsten de verhalen en er is ruimte voor ontmoeting na afloop, met een hapje en een drankje. Ook wordt nagedacht over het nut van herdenken en de mogelijkheden van verzoening.

Ad van der Helm, voorzitter HGK, Henriette van Raalte.

Zondag 21 augustus 2016, 16:30 uur, Duinzichtkerk, Van Hogenhoucklaan 89-91, 2596 TC 's-Gravenhage.

Meer informatie: www.oecumenedenhaag.nl

Afbeelding: Wikimedia.org/Pvt pauline.