Poolse kerken over vluchtelingen

De kerken die behoren tot de Polish Ecumenical Council en de Rooms-Katholieke kerk in Polen hebben op 30 juni 2016 onderstaand 'Bericht van de kerken in Polen over vluchtelingen' ondertekend:

“[...] en houdt de gastvrijheid in ere, want zo hebben sommigen zonder het te weten engelen ontvangen. Bekommer u [...] om de mishandelden als om mensen die net zo'n lichaam hebben als u.” (Hebreeën 13:2-3)

"De landen van Europa en de kerken worden momenteel geconfronteerd met een enorme uitdaging door de vluchtelingencrisis. Meer dan drie miljoen mensen uit landen in Afrika en Azië zijn de grenzen van de Europese Unie overgestoken. Sommige van hen zijn op de vlucht voor oorlogsgeweld of godsdienstvervolging, andere zijn op zoek naar een beter leven. Deze situatie heeft de solidariteit tussen de landen in de Europese Unie op de proef gesteld. Er zijn duidelijke meningsverschillen over effectieve manieren om de vluchtelingencrisis te beheersen. Polen moet ook met deze uitdaging zien om te gaan."

Lees verder via deze link [Engelstalig, PDF]

Raad van Kerken in Nederland | Koningin Wilhelminalaan 5 | 3818 HN AMERSFOORT | 033-4633844 | rvk@raadvankerken.nl

Site design: SyncCP; techniek: SiteCan