Den Haag, 16/17 september 2016: Vredesconferentie

Het startsein voor de vredesweek in Den Haag wordt dit jaar gegeven aan de Paleisstraat. Op 16 en 17 september 2016 organiseert de Doopsgezinde Gemeente van Den Haag een vredesconferentie met als thema: Pelgrimage: inspiratie tot vrede. Hiermee sluiten we aan bij het thema dat de Wereldraad van Kerken twee jaar geleden aanreikte: Pelgrimage of Justice and Peace. De conferentie begint op vrijdag 16 september om 17.00u met een maaltijd. 's Avonds zijn Kees Posthumus en Juul Beerda te zien en te horen in de voorstelling: Jacobus de musical.

Zaterdag gaat het over de vraag die ons allen bezig houdt: zijn er andere mogelijkheden dan kwaad met geweld te bestrijden? Worden volgelingen van Jezus daartoe geroepen, of is het naïef om te geloven in zachte krachten? In de ochtend spreekt Fernando Enns, hoogleraar vredesethiek aan de VU, over From Just War to Just Peace – and back? The search for a 'Third Option'. Een Nederlandse vertaling van zijn lezing zal voor de deelnemers beschikbaar zijn. Edwin Ruigrok, beleidsmedewerker identiteit bij PAX, zal hierop reageren in zijn lezing Vrede verbindt, vrede verplicht. Daarna is er ruimte voor discussie o.l.v. dagvoorzitter Amma Asante. Na de lunch zijn er zes verschillende workshops, waaruit de deelnemers er twee kunnen kiezen.

Na de workshops en thee sluit ds. Jannie Nijwening de conferentie af met een korte vesper. Alle informatie over de conferentie is te vinden op www.vredesconferentie2016.nl en daar kunt u zich ook aanmelden. We hopen u te mogen begroeten in de Doopsgezinde Gemeente Den Haag, Paleisstraat 8, 2514 JA Den Haag !

Foto: vredesconferentie2016.nl.