Moskee & Kerk in Amsterdam-Noord

Moskeeën, kerken en meditatiecentra openen hun deuren in het weekend van vrijdag 10, zaterdag 11 en zondag 12 juni.

Thema: 'Samen zijn voor de vrede'.
Om ontmoetingen tussen verschillende werelden mogelijk te maken en zo elkaar beter te leren kennen en begrijpen.

Vrijdag
Heeft u altijd al een moskee van binnen willen bekijken? Vrijdag 10 juni kunt u de dienst van Moskee El Mouhsinine (Marokkaans) of Moskee Emir Sultan (Turks) volgen en een workshop in de Koptische Kerk (Egyptisch) over de belangrijkste elementen van een koptisch orthodoxe dienst. Vrijdagavond is er een debatavond over broederschap en radicalisering met jongeren van Amsterdam Noord in de circustent van Magic Circus op het Purmerplein. Iedereen is welkom.

Zaterdag
Op zaterdag 11 juni kunt u meedoen met het ‘ochtendwierook’ gebed in de Koptische Kerk, een vrouwenfeest bij het Christ Worshipcentre, een meditatie voor volwassenen en kinderen in de Zamenhof en een dienst in moskee Arrayan met Nederlandse vertaling.

Zondag
Op zondag 12 juni zijn er diensten in zeven kerken en drie moskeeën. Zo kan er vol passie samen gezongen worden bij de Ghanese Pinkstergemeente. ’s Avonds wordt Moskee & Kerk afgesloten met een lezing over vrouwelijke Islamitische denkers en een gezamenlijke gratis maaltijd bij Stichting Cleopatra.

Veel meer
Er zijn nog veel meer werelden achter deuren waar u meestal langsloopt. Kijk voor het hele programma en alle adressen op: www.moskeeenkerk.nl.

Moskee & Kerk is dit jaar georganiseerd door Noord ontmoet Noord en de Protestantse Kerk Amsterdam.

Raad van Kerken in Nederland | Koningin Wilhelminalaan 5 | 3818 HN AMERSFOORT | 033-4633844 | rvk@raadvankerken.nl

Site design: SyncCP; techniek: SiteCan