Kloetinge, 5 juni 2016: KERK OPEN

De Geerteskerk in Kloetinge, 800 jaar oud, is ook deze zomer vanaf de feestelijke opening op zondag 5 juni, doordeweeks open voor uw bezoek, voor bezichtiging en voor een moment van rust en bezinning. De kerkgidsen ontvangen u graag op woensdagmiddag 13.30u. tot 16.00u. en zaterdag 10.00u. tot 16.00u. De openstelling duurt t/m de Monumentendag op 10 september.

Expositie
In 1216 werd de Kloetingse parochie voor het eerst genoemd in een kerkelijke oorkonde. Daarom vieren we, met het dorp, het 800-jarig bestaan met een expositie over de geschiedenis van kerk en dorp aan de hand van vele unieke onderwerpen.

Zomerconcerten
Op iedere zaterdag in juli is er feestelijke muziek, uitgevoerd door verschillende koren, ensembles en solisten. Aanvang 14.00 uur.

KERKENPAD
KERK OPEN Geerteskerk is ook onderdeel van een KERKENPAD ROUTE, die 10 jaar geleden is opgezet en waaraan nu 15 kerken in Zuid-Beveland meedoen. In de zomermaanden, doorgaans t/m Monumentendag (10 september), zijn deze prachtige eeuwenoude kerken ook doordeweeks open voor bezichtiging.

Ook in 2016 is er een KERKENPAD routefolder gemaakt, die u voert van toren naar toren door Zuid-Beveland. Uitgangspunt is de inmiddels bekende fiets-knooppuntenroute, langs smalle wegen en hoge dijken tussen Wester- en Oosterschelde, maar u kunt ook te voet of per auto een of meer kerkgebouwen bezoeken.  In veel kerken zijn exposities met kunstexposities. Ook staan er kerkgidsen klaar om u wegwijs te maken.

Deelnemers zijn dit jaar:
In Kwadendamme de R.K. kerk en verder de Protestante kerken in ’s-Heer Abtskerke, ‘s-Heer Arendskerke, Baarland, Hoedekenskerke (expositie), Kapelle, Kattendijke (expositie), Kloetinge 800 jaar (expositie), Nisse (expositie), Yerseke (expositie), Wemeldinge, Wilhelminadorp (boekenmarkt). In Goes de R.K. Magdalena parochiekerk en de Protestantse Grote of Maria Magdalenakerk. Ook de nieuwe kerk van de Koptische Gemeente in Kapelle is open.

In deze kerken vindt u ook folders met alle openingstijden en de routekaart. U kunt deze gegevens ook opzoeken op de website: www.pknkloetinge.nl onder 'gebouwen/kerkopen’.