Hilversum, 15 juni 2016: Boekpresentatie

Zeshonderd jaar geleden, in 1416, verhief de Utrechtse bisschop Frederik van Blankenheim de Hilversumse kapel op de Kerkbrink tot parochiekerk. Voor de kerken in Hilversum reden om in dit jubileumjaar meerdere gezamenlijke activiteiten te plannen. In januari werd het jaar geopend met een gezamenlijke viering op de plaats waar vroeger de kapel stond en nu de Grote Kerk. Op woensdag 15 juni aanstaande is er weer een gezamenlijk moment met zang en de presentatie van het jubileumboek.

Op verzoek van de Hilversumse Raad van Kerken schreef de historicus Pieter Hoogenraad het jubileumboek Zes eeuwen Hilversummers en hun kerken, 1416-2016. Het boek beschrijft de geschiedenis van kerkelijk Hilversum vanaf de tijd van de eerste bewoners van het Gooi tot heden.

In alle kerken zijn koren actief gebaseerd op verschillende zangtradities. Zij zijn uitgenodigd om een bijdrage te leveren aan een gezamenlijke korenavond. Vele koren hebben daar enthousiast op gereageerd. Er is een uniek avondvullend programma ontstaan.

De Hilversumse Raad van Kerken nodigt u graag uit voor de korenavond en de presentatie van het jubileumboek op de naamdag van Sint Vitus op woensdag 15 juni 2016 in de RK Sint Vituskerk aan de Emmastraat 5 in Hilversum. De korenavond van de Hilversumse kerkkoren start om 19.30 uur en om 20.30 uur vindt de plenaire presentatie van het boek plaats aan verschillende generaties in de kerken.

Na de pauze is er de gelegenheid om deel te nemen aan een parallel programma speciaal gericht op het boek, waarin de schrijver van het boek ons zal meenemen in het ontstaan van het boek en tegelijkertijd hopen wij met hem het glas te heffen. U bent van harte uitgenodigd voor deze receptie in het Annagebouw, in de achtertuin van de Sint Vituskerk.

Aanmelden via: raadvkerkenhsum@gmail.com.

Raad van Kerken Hilversum.

Meer informatie: www.vitus.nl/activiteitenagenda.

Foto: Wikipedia/Verweijdwm.