Nacht van de Vluchteling, 18 juni 2016

Hoe ver zou jij lopen uit angst voor geweld? Sinds 2010 organiseert Stichting Vluchteling de Nacht van de Vluchteling. In het holst van de nacht lopen duizenden deelnemers een 40 kilometer lange sponsorloop van Rotterdam naar Den Haag en van Nijmegen naar Arnhem.

Elk jaar laten deelnemers zich sponsoren voor een specifiek project. Dit jaar lopen we voor noodhulp aan de maar liefst 60 miljoen mensen die  wereldwijd op de vlucht zijn voor oorlog, geweld en onderdrukking. In 2016 vindt de Nacht van de Vluchteling plaats in de nacht van zaterdag 18 op zondag 19 juni en klinkt het startschot stipt middernacht op de startlocaties in zowel Rotterdam als Nijmegen.

In Den Haag breiden we de Nacht van de Vluchteling uit met een kortere sponsorloop. Op zaterdag 18 juni klinkt om 19:00 uur het startschot waarna de deelnemers een route lopen van 10 kilometer door het centrum van Den Haag. Door de lengte en het tijdstip is deze Avondloop uitermate geschikt voor kinderen, scholenteams en gezinnen.

De Nacht van de Vluchteling zal vanaf zaterdagavond 18.00 uur tot zondagochtend vanaf de Grote Markt in Den Haag worden gepresenteerd en via een live verslag worden uitgezonden op NPO Radio 2. Presentatoren lopen mee en voegen zich tussen de lopers voor een goed gesprek.

Voor de Nacht van de Vluchteling van 2015 werd er ruim 620.000 euro opgehaald door een recordaantal van 1700 deelnemers. Dit geld komt ten goede van Syrische vluchtelingen in Libanon, met name de meest zwakke mensen.

Meer informatie: www.nachtvandevluchteling.nl.

Foto: nachtvandevluchteling.nl.