Middelburg, 21 april 2016: Four Freedoms Awards

Een avond met de drie laureaten van de Freedom of Worship Award

Donderdag 21 april as. worden in de Nieuwe Kerk van Middelburg de Four Freedoms Awards uitge-reikt.

De Raad van Kerken Middelburg, in samenwerking met de Joodse Gemeente Zeeland en de I.S.N. Yildirim Beyazit Moskee, prijst zich gelukkig op de avond van dezelfde dag een bijeenkomst te kunnen beleggen met de drie laureaten van de Freedom of Worship Award.

Imam Omar Kobine Layame, aartsbisschop Dieudonné Nzapalainga en dominee Nicolas Guérékoyame Gbangu zijn de leiders van de verschillende religieuze gemeenschappen in de Centraal Afrikaanse Republiek. Aan hen is de Award toegekend, omdat zij, zoals de Roosevelt Foundation aangeeft, in hun land dat geteisterd wordt door geweld, onvermoeibaar werken voor de vrede, zelfs met gevaar voor eigen leven.

Namens de Raad van Kerken Middelburg, de Joodse Gemeente Zeeland en de I.S.N. Yildirim Beyazit Moskee zal aan de drie geestelijken een verklaring overhandigd worden. De Raad van Kerken nodigt u hartelijk uit de bijeenkomst bij te wonen.

Datum: 21 april
Plaats: Koorkerk Middelburg, Koorkerkhof 2, Middelburg
Aanvangstijd: 20.00 uur (inloop met koffie en thee vanaf 19.30 uur)
Wij hopen op uw aanwezigheid.

De Raad van Kerken Middelburg

Downloads:
- uitnodiging;
- affiche.

Afbeelding: Koorkerk Middelburg, interieur. Foto: Raad van Kerken in NL.