Debat over 5 jaar oorlog

De oorlog in Syrië duurt nu precies vijf jaar. Een macaber lustrum. Het Nederlands Dagblad, mediapartner in de campagne ‘Hoop voor de kerk in Syrië en Irak’, houdt met enkele christelijke hulporganisaties op 14 maart een debat over de oorlog.

Er was bereidheid om te helpen, maar ook machteloosheid en angst. Wat hebben politiek, burgers en hulpverleners in de afgelopen 5 jaar gedaan? Deelnemers aan het debat zijn: ChristenUnie-politicus Joël Voordewind, ND-buitenlandcommentator Jan van Benthem, theoloog Rikko Voorberg en Arco van Wessel van hulporganisatie ZOA.

Verder zijn er gasten aanwezig die zich in hun woonplaats voor vluchtelingen hebben ingezet alsook mensen die zich grote zorgen maken over de toestroom van moslims in Europa. Het debat staat onder leiding van André Zwartbol. Wie wil kan het debat gratis bijwonen. Vanaf 19.30 uur is men welkom in Apeldoorn bij het kantoor van ZOA, Sleutelbloemstraat 45. Het debat begint om 20.00 uur en duurt tot 21.00 uur. De ruimte is beperkt, dus het is verstandig zich vooraf digitaal aan te melden http://www.ndwinkel/nl/checkout/cart/

Bron: Nederlands Dagblad