Mapping Migration geactualiseerd

Dit is een gezamenlijke persverklaring van de Conference of European Churches (CEC), Churches' Commission for Migrants in Europe (CCME) en de World Council of Churches (WCC).

18 januari 2016,
Brussel / Genève

'Mapping Migration': Nieuwe publicatie van CCME en de World Council of Churches

De Churches’ Commission for Migrants in Europe (CCME) en de World Council of Churches (WCC) hebben een bijgewerkte en geactualiseerde versie van hun gezamenlijke studie, 'Mapping Migration: Mapping Churches’ Responses in Europe', uitgebracht. In deze nieuwe versie uit 2016 worden de uitdagingen en kansen in het Europese kerkelijke landschap verkend, in het licht van de internationale migratie.

De omvangrijke studie, onder redactie van missioloog ds. dr. Darrell Jackson en sociologe dr. Alessia Passarelli, combineert theologische onderbouwingen, sociologische inzichten en de inbreng van de migranten zelf. 'Mapping Migration' is opgebouwd rond de thema's 'integratie', 'burgerschap' en 'gemeenschap' en benadrukt zowel de ervaringen van de migranten, als ook hoe zij kerkelijke gemeenschappen in Europa stichten en opbouwen.

“Deze geactualiseerde studie draagt bij aan een beter begrip van migratie en diversiteit bij de Europese gemeenschappen en kerken,” zei de secretaris-generaal van de CCME, Doris Peschke. “Wij hopen dat dit boek bijdraagt aan het ontwikkelen van doelmatigere antwoorden op de migratieproblematiek.”

Migratie zorgt voor meer diversiteit aan religies in Europa en beïnvloedt daardoor de missie van de kerken, betoogt het boek. “Migratie geeft ons de gelegenheid om de vreemdeling welkom te heten en de waardigheid van iedereen te waarborgen,” merkte de secretaris-generaal van de CEC, Fr. Heikki Huttunen, erover op.

De studie is uitgebracht in aanloop naar een belangrijke WCC/UN conferentie over de vluchtelingencrisis in Europa, die op 18-19 januari in Genève werd gehouden. De secretaris-generaal van de WCC, ds. Olav Fykse Tveit, zei hierover: “De geactualiseerde nieuwe editie van 'Mapping Migration' is een belangrijk hulpmiddel voor de Europese kerken bij hun onmisbare werk om de huidige crisis het hoofd te helpen bieden.”

Door de toegankelijke theologische beschouwingen, gebruiksvriendelijke grafieken en aangrijpende verklaringen uit de eerste hand, is 'Mapping Migration' onmisbare literatuur voor iedereen die is geïnteresseerd in het snijpunt tussen het kerkelijk leven en de ontwikkelingen in de migratieproblematiek in het Europa van vandaag.

'Mapping Migration' kan worden gedownload van de CCME website. Gedrukte exemplaren kunnen worden besteld via Amazon France, Amazon Germany en Amazon UK en andere websites.

Bron + foto: http://us9.campaign-archive1.com/

Website: www.ceceurope.org