Vlaardingen e.o., 17-19 maart 2016: Pelgrimstocht

Na vijf zeer succesvolle Pelgrimstochten organiseert Vastenactie ook dit jaar een driedaagse pelgrimstocht. Deze zal plaatsvinden van donderdag 17 maart tot en met zaterdag 19 maart 2016 in het waterweggebied rondom Maassluis, Vlaardingen en Schiedam.

Doet u ook mee?
Drie dagen lang wandelen we langs de Nieuwe Waterweg, langs sloten en beekjes, door het polderlandschap en langs de dorpen en steden in de regio Schiedam-Vlaardingen-Maassluis. Iedere dag vertrekken we vanaf een andere plek, in de buurt van een treinstation, om ongeveer 20 kilometer af te leggen.

Bezinning
We pelgrimeren ter bezinning op onszelf en onze levensstijl, maar ook om geld in te zamelen voor het centrale Vastenactieproject in Oeganda. Onderweg houden we halt voor momenten van bezinning. Voor onszelf, voor onze tochtgenoten, voor medemensen in Oeganda of elders op de wereld, voor Gods Schepping.

‘Water, bron van alle leven’, het jaarthema van Vastenactie 2016, vormt het uitgangspunt voor bezinningsmomenten die we iedere dag zowel aan het begin, tijdens en aan het einde van de pelgrimswandeling zullen houden. We zullen dat combineren met het thema van de Wereldraad van Kerken, ‘Pelgrimage voor gerechtigheid en vrede’.

Iedere avond is er na afloop van de warme maaltijd nog een inhoudelijke themabijeenkomst die ook toegankelijk is voor mensen die niet meelopen met de Pelgrimstocht.

Sponsoring
Als pelgrim kunt u zich laten sponsoren. De opbrengst daarvan is bestemd voor het Vastenactieproject in Oeganda. Familieleden, vrienden, kennissen en collega’s zullen zeker bereid zijn om een bijdrage te leveren als waardering voor uw inzet als pelgrim. Aarzel dus niet om hen te benaderen! Op uw eigen actiepagina is de mogelijkheid om dat op eenvoudige wijze te doen via facebook, twitter en e-mail.

Niet elke dag meelopen?
Iedereen is welkom, dus ook mensen die slechts één of twee dagen willen meelopen. We starten iedere dag om 9.30 uur, in de nabijheid van een treinstation. Opgeven hiervoor is niet nodig.

Download de folder hier [PDF]

Bron: www.vastenactie.nl/pelgrimstocht