Een getuigende Elisabeth II

Duidelijker dan in Nederland komt de Engelse koningin Elisabeth II in het openbaar uit voor haar christelijke levensovertuiging. Het Britse Bijbelgenootschap heeft al die uitspraken op een rij gezet, samen met twee andere organisaties. De resultaten zijn inmiddels gebundeld in het boek ‘The Servant Queen; and the King she serves’.

In een getuigenis van haar geloof heeft de koningin onder meer gezegd, dat ze ‘erg dankbaar’ is dat vele mensen voor haar bidden en dat ze zelf Gods ‘trouw’ heeft ervaren in de 64 jaar die ze nu op de troon heeft mogen zitten.

Paul Woolley van het bijbelgenootschap legt in een videoboodschap uit, dat koningin Elisabeth – net zoals koning Willem-Alexander overigens beschermheer is van het NBG – beschermvrouwe is van het bijbelgenootschap. Dat was voor zijn organisatie reden om in het kader van haar 90ste verjaardag meer in detail haar speeches te laten analyseren om te laten zien hoe belangrijk het geloof voor de koningin is. In 64 pagina’s komt het getuigenis nu naar buiten. Het bijbelgenootschap werkt in dezen samen met twee andere organisaties: Hope en Licc.

In een reactie wijst de koningin op de vele veranderingen die ze heeft meegemaakt in haar regeringsperiode. ‘De mate van veranderingen zijn opmerkelijk’, zo zei ze. ‘We hebben triomf en tragedie meegemaakt’. Ze ging ook in op de huidige problemen in het Midden-Oosten en zei dat de wereld op dit moment verschrikkelijk lijden meemaakt van een ongekende omvang.

Het bijbelgenootschap reikt de boeken gratis uit aan donateurs.

Bron: www.biblesociety.org.uk