Zeist, 5-22 mei 2016: 50 jaar RvK Zeist

De Raad van Kerken in Zeist viert in 2016 het 50-jarig bestaan. Dit jubileum zal rond Pinksteren gevierd worden als een ‘feest van de Geest’. De eerste vonk wordt aangeblazen met een oecumenische viering in de Doopsgezinde Kerk op Hemelvaartsdag (5 mei) om 9.30 uur. Het feest eindigt met de Kerkendag op de zondag na Pinksteren (22 mei), bij de Evangelische Broedergemeente.

In de periode tussen deze twee dagen openen kerken en instellingen op verschillende momenten hun deuren rond een bepaalde kunstactiviteit (expositie, concert, lezing, workshop). De meeste activiteiten vinden plaats op zaterdag 21 mei tijdens een Kunstroute. Op die dag kunnen mensen wandelend, fietsend, per rolstoel of auto van kerk naar kerk en plek trekken om daar van alles te zien en te beleven. Zeist is rijk aan kerken en instellingen waar kerk aanwezig is, dit kan een prachtig feest worden!

Onder de titel FEEST! kunnen alle kinderen van Zeist (van 1-18) meedoen aan een kunstwedstrijd. Alle kunstwerken worden geëxposeerd. De prijsuitreiking (in drie leeftijdsgroepen) vindt plaats op de kerkendag. Burgemeester Janssen komt op de Kerkendag met ons meevieren.

Vrijwel alle kerken en kerkgenootschappen in Zeist doen mee! En een aantal instellingen in Zeist en omgeving, nl: Abrona, Altrecht, Bartiméus, Charim en de Wijngaard. Het Detentiecentrum Zeist doet ook mee met een expositie in de hal van het Detentiecentrum. In de loop van april verschijnt een krant met alle informatie over de festiviteiten. Ook op de website van de Raad van Kerken (www.raadvankerkenzeist.nl) zal de informatie vanaf half april te vinden zijn.

We hopen op heel veel belangstelling en nodigen u van harte uit om in die periode een bezoek te brengen aan kerken en instellingen en daarmee samen de 50e verjaardag van de Raad van Kerken Zeist te vieren. Ook belanstellenden van buiten Zeist zijn van harte welkom.

Info: Jeannette van Andel, Corja Bekius, Marleen Berg, Agnes Beuving-Amelink, Annelies Soomers en Marianne Theisens. E-mail: jubileumrvkzeist@gmail.com.