Kloosterglossy oogst enthousiasme

‘Kloosterglossy @koningshoeven is een publicitaire voltreffer’. Met een juichende tweet heeft Jan Willem Wits, media-deskundige, de glossy over het kloosterleven verwelkomd. En ook het Brabants Dagblad schrijft er instemmend over onder de kop: ‘Wereldprimeur voor Trappisten van Berkel-Enschot: een kloosterglossy’.

Laat pr maar aan de paters trappisten van Koningshoeven in Berkel-Enschot over, aldus het Brabants Dagblad. Maandagmiddag presenteerden zij niet zomaar hun eigen tijdschrift. Het betreft, volgens de paters zelf, een heuse wereldprimeur. 'Stilleven' lijkt de 'eerste kloosterglossy' ter wereld te zijn.

Volgens abt Bernardus, die jaren geleden ook al het twitteren vaardig was, is zijn glossy gespeend van 'glitter en glamour'. “Juist in de soberheid en puurheid schuilt de schoonheid van het Trappistenleven. Dat hebben we in dit tijdschrift proberen te vertalen."

Het eerste nummer bevat een interview met commissaris van de koning in Brabant Wim van de Donk. Uiteraard krijgt ook de bierbrouwerij van La Trappe volop aandacht.

Bron: Brabants Dagblad, Twitter