Rotterdam, 5 februari 2016: Mensbeeld in de zorg

Minisymposium op vrijdag 5 februari in de Pauluskerk Rotterdam

Een mens heeft veel mogelijkheden en kansen. Het kunnen maken van eigen keuzes is een groot goed in Nederland. De vrijheid van elk individu wordt gevierd, bijvoorbeeld ook op het gebied van zorg. Maar wat betekent dit voor mensen die afhankelijk zijn van anderen voor zorg? Welk mensbeeld hebben beleidsmakers in de zorg voor ogen? Hoe werkt dat door in de praktijk? Wat valt daarvanuit het perspectief van het christelijke geloof over te zeggen?

Rond deze vragen organiseert de Provinciale Raad van Kerken in Zuid-Holland een minisymposium op vrijdag 5 februari in de Pauluskerk Rotterdam. Tijdens het mini-symposium hoort u hoe een beleidsmaker in de zorgsector hier tegenaan kijkt. Een theoloog reflecteert vanuit de geloofstraditie op de ontwikkelingen in zorg en op de mensbeelden die op de achtergrond een rol spelen. Daarnaast komt iemand uit de praktijk aan het woord om vanuit dat perspectief aan te geven hoe een en ander werkt.

Download hier de uitnodiging met praktische informatie, het programma en hoe u zich aan kunt melden.

Afbeelding: Provinciale Raad van Kerken Zuid-Holland.