Maarssen, 20-25 maart 2016: Vijfde Willibrordwandeling in 2016

Een aantal vrijwilligers van Retraitecentrum De Spil in Maarssen is van plan van 20 tot 25 maart 2016 voor de vijfde keer de Willibrordwandeling te organiseren in de Stille of Goede week voor Pasen. Het initiatief past bij de aandacht die de Raad van de Kerk tot 2021 vraagt voor de Pelgrimage van Vrede en Gerechtigheid.

De oecumenische wandeltocht is in 2010 door een aantal vrijwilligers bedacht, vanuit het verlangen om zoveel eeuwen na de komst van Willibrord in ons land te vieren dat de boodschap die hij bracht nog steeds bewaard wordt, in allerlei verschillende geloofsgemeenschappen. Dit jaar zal er voor de vijfde keer gewandeld worden langs het Willibrordpad van Zwolle naar Utrecht door het aartsbisdom Utrecht dat in het jaar 795 door Willibrord is gesticht. Onderweg zijn de wandelaars te gast bij kerken en kloosters waar we de gastvrijheid genieten van paters, nonnen, dominees en gewone mensen. Met de gastheren en -vrouwen vieren de wandelaars het ochtend- en avondgebed.

Al wandelend is er alle tijd om zich te bezinnen op het lijden en sterven van Christus. Ieder wandelt zoals hij/zij wil: alleen, in stilte of met anderen in een groep. Deze pelgrimstocht is geschikt voor iedereen die ervaring heeft met meerdaagse wandelingen van ca. 25 km per dag.

De afgelopen vier tochten waren stuk voor stuk inspirerend voor de deelnemers en de gastvrouwen en heren. De organisatie hoopt dat deelnemers tijdens de jubileumtocht weer nieuwe pelgrims mogen ontmoeten. Wie geïnteresseerd is, kan contact opnemen met de organisatie via het volgende e-mailadres: willibrordwandeling2016@gmail.com (Marion Dik van de voorbereidingscommissie).

Voor meer informatie zie ook: www.pelgrimstochten.org en www.retraitecentrum.nl.

Download hier de flyer [PDF].