Bibleopoly

Wie abonnee is op het Oecumenisch Bulletin krijgt eind van deze maand een speciale insert voor biddag, dankdag en dag van de arbeid. Het gaat over sociale ongelijkheid en als illustraties zijn allerlei varianten opgenomen van het monopolyspel. Dat het monopolyspel ook anderen uit de tent lokt, laat Christianity Today zien.

Het blad brengt vijftien bordspelen in beeld die vanuit een christelijke achtergrond zijn gemaakt. Als eerste komt Bibleopoly in beeld. ‘Wie als christen bezorgd is over de schadelijke invloed van het consumptisme, zou het oude monopolybord kunnen vervangen door een prachtige versie van een bijbels spel’, aldus CT. ‘Start’ is vervangen door ‘In den beginne’. De makers benadrukken dat het spel er op is gericht om samenwerking te bevorderen en niet monopolisme. Je kunt alleen winnen door elkaar bij te staan. En ‘briljant’, aldus de Amerikanen, ‘je wint als je als eerste speler een kerk bouwt en niet een hotel’.

Bron: Christianity Today