Oecumene in Bijlmer

Het oudste kerkgebouw in de Bijlmer is vijftien jaar oud, het kerkelijk leven onder de rook van de Arena is overigens ouder. Het oecumenisch kerkcentrum 'De Nieuwe Stad' in Amsterdam viert het derde lustrum op 7 september met parallel aan elkaar in twee kerkzalen een dienst die om 11.00 uur begint.

'De Nieuwe Stad' heeft vanaf het begin onderdak verleend aan verschillende kerkgenootschappen. Medeoprichters zijn de Protestantse Gemeente Bijlmermeer, de Evangelisch Lutherse Gemeente, de Rooms-katholieke parochie 'De Graankorrel' en de Evangelische Broedergemeente. Inmiddels vinden ook andere kerkgenootschappen onderdak in het oecumenische kerkcentrum aan het Luthuliplein.

Het lustrum wordt gevierd rond het thema 'veelkleurig thuis in Gods huis'. "Ondanks alle verscheidenheid brengt het samenwonen ons dichter bij elkaar in het ene geloof in Jezus Christus als teken van Gods liefde voor alle mensen", aldus een woordvoerder.