Nijverdal, 17-24 januari 2016: Het woord is aan jou

Gebedsbijeenkomsten in Nijverdal/Hellendoorn

Van 17-24 januari 2016 vindt de Week van Gebed plaats. Christenen in Nederland komen in deze week samen rondom het thema, voor bezinning en gebed voor elkaar, ons land en voor de nood in de wereld. Ook in Nijverdal / Hellendoorn zijn er gebedsbijeenkomsten. Ieder die mee wil bidden is van harte welkom. Vorig jaar zijn we in Nijverdal/Hellendoorn gestart met een vernieuwde opzet om samen de rijkdom van het gebed in verschillende vormen te ontdekken. Ook dit jaar zal deze hoofdlijn worden gevolgd.

Op zondag 17 Januari wordt in de kerkdiensten aandacht gegeven aan de Week van Gebed en zullen de voorgangers spreken over de bijbelse waarde van gebed.

Maandag 18 januari zal in de Volle Evangelie Gemeente “Beth-Shalom” (Maasstraat) een avond met kringgebed worden gehouden waarin we samen bidden voor kerk en wereld. Marcel Ticheler zal deze avond verzorgen, tijdstip 19.00 – 20.00 uur.

Woensdag 20 januari zal pastor Jan Goseling ons middels een gebedswandeling inleiden in de betekenis van de Kruiswegstaties (de lijdensweg van Jezus), in de Antonius van Paduakerk (Grotestraat), tijdstip 19.00-20.00 uur.

Donderdag 21 januari verzorgen Ds. Laura van Weijen en Francien Kaljouw opnieuw een workshopavond over gebed en creatieve werkvormen in het Spectrum (achter de Regenboogkerk), tijdstip 19.00-21.00 uur.

Vrijdag 22 januari gaan de jongeren van de Sportweek FreeXS, o.l.v. Egbert Jan Haselhorst, vanaf 19.00 uur een gebedsavond voor tieners en jeugd organiseren in de Schaapskooi, Kruidenwijk.

De Week van Gebed wordt afgesloten met een gezamenlijke slotdienst in de Hervormde Kerk 'd’Oale Grieze' in Hellendoorn, zondagavond 24 januari van 19.00 – 20.30 uur. Ds. Robbert Jan Perk zal hierin voorgaan, samen met Ds. Herman Scheffer. De muzikale ondersteuning wordt verzorgd door het koor van de Molukse Kerk. Voor het symbolische moment zullen diverse voorgangers en betrokkenen uit de deelnemende kerken worden benaderd.

De bijeenkomsten staan onder verantwoordelijkheid van de Raad van Kerken Nijverdal-Hellendoorn. Voor informatie kunt u kijken op de website van de Raad van Kerken, www.raadvankerkennijverdal-hellendoorn.nl.