De psychologie achter de vluchteling

Alumnilezing Studievereniging der Psychologie Labyrint

De gemoederen in Nederland gaan de laatste tijd nog maar over één onderwerp: de onafgebroken stroom aan vluchtelingen die ons land binnentrekken. Vele vluchtelingen vertrekken uit hun moederland om de gruwelijkheden van de oorlog te ontvluchten op zoek naar een veilige plek.

Het vertrek, de lange reis en de cultuurverschillen met onze Nederlandse samenleving hebben ongetwijfeld een grote impact op de vluchtelingen. Wat zouden de psychische effecten zijn van deze gebeurtenissen? Hoe moet het voelen om alles achter te laten op zoek naar een beter en veiliger bestaan? En hoe gaan ze om met de cultuurshock in het land waar ze naar emigreren?

Hans Rohlof, specialist in diagnostiek en behandeling van getraumatiseerde vluchtelingen, zal meer over de vluchtelingen vertellen in een lezing georganiseerd door de Alumni Commissie. Hans Rohlof zal informatie geven over de aantallen vluchtelingen, de psychologie van de vluchteling, de psychopathologie, culturele zaken en de behandelingen van de vluchtelingen in de GZ.

Bent u geïnteresseerd in de vluchtelingenproblematiek en wilt u graag meer weten over de psychologie achter de vluchteling? Kom dan donderdag 26 november naar de lezing over de vluchtelingen-problematiek op de Faculteit Sociale Wetenschappen (Wassenaarseweg 52, Leiden), zaal 1A01.

Inloop is vanaf 19.00 uur en de lezing zal aanvangen om 19.30 uur. Na de lezing zal er nog een borrel plaatsvinden van 20.30 tot 21.30 uur. Kaarten zijn te koop met iDeal op www.labyrintleiden.nl! Deze kosten €2,- voor (alumni)leden en €4,50 voor niet-leden van Labyrint.

Bron + foto: Studievereniging der Psychologie Labyrint, Leiden.

Raad van Kerken in Nederland
Koningin Wilhelminalaan 5
3818 HN AMERSFOORT

Facebook Twitter LinkedIn
phone033-4633844
emailrvk@raadvankerken.nl