Amsterdam, Heemskerk, Enkhuizen en Purmerend, 18-24 december: Kerst op de markt

‘Kerst op de markt’ is een kerstcadeautje aan Amsterdam, Heemskerk, Enkhuizen en Purmerend. In dit project werken kerken samen met orkesten, koren, een toneelgezelschap, dansscholen, profes-sionele orkest- en koordirigenten, horeca en burgerlijke gemeenten. Het kerstevangelie wordt verbeeld door muziek, koorzang en korte theaterscènes, en verbonden met hedendaagse thema’s als angst, onzekerheid, veiligheid en hoop. Waren Maria en Jozef op weg naar Bethlehem ook vluchtelingen?

Met kerst 2013 waren er events in Apeldoorn, Doetinchem. Zutphen, Purmerend, Heemskerk en Hoorn. Per event waren er toen 1000 bezoekers en 200 vrijwilligers en medewerkers. Met veel enthousiasme wordt het nu voorbereid in Amsterdam, Heemskerk, Enkhuizen en Purmerend.

Programma

Het programma wordt gepresenteerd op pleinen in deze steden, op podia en catwalk. Het programma duurt 90 minuten en bevat

• muziek door orkest of brassband
  • koorzang van een stadskoor van 80 personen
  • een theaterproductie van 40 minuten en
  • interviews met lokaal bekende inwoners over sociaal-maatschappelijke thema’s

Waar en wanneer?

• Op vrijdagavond 18 december 2015 op de Nieuwmarkt te Amsterdam (19.00 uur)
  • zaterdagavond 19 december 2015 op het burg.Nielenplein te Heemskerk (19.45 uur)
  • woensdagavond 23 december 2015 op het plein voor de Zuiderkerk te Enkhuizen (19.45 uur)
  • en donderdagavond/kerstavond 24 december 2015 op de Koemarkt te Purmerend (19.45 uur)

Meer informatie: www.protestantsekerk.nl.

Bron en foto: Protestantse Kerk.