Amersfoort, 27 november: Vensters op Ouderdom

Het symposium 'Vensters op de ouderdom' wordt gehouden in de Bergkerk in Amersfoort op 27 november 2015 van 10.00 - 16.00 uur (inloop vanaf 9.30 uur). Op dit symposium verkennen we de ouderdom als een tocht door het laatste landschap. 

Voor het eerst in de geschiedenis zijn wij met zoveel ouderen. Deze vergrijzing van onze samenleving heeft veel maatschappelijke en economische consequenties. Onze levensweg is een stuk langer geworden, maar onderweg zijn in de ouderdom is ook een stuk lastiger geworden. De ouderdom kan ook getypeerd worden als een soort niemandsland waarin velen op zoek zijn naar zin en betekenis. Wat betekenen al die extra levensjaren? Hoe kijken wij naar ouderen en hoe kijken zij naar zichzelf? 

Vijf sprekers openen vijf vensters om onze blik aan te scherpen:


- Frits de Lange: Het venster theologie: thuis komen in de ouderdom
- Ruud Bartlema: Het venster kunst, over zich vernieuwende oude meesters
- Bert Keizer: Het venster versluierd, over dementie
- Joke Hermsen: Het venster filosofie, ‘kairos’ momenten in de ouderdom
- Willem Jan Otten: Het venster poëzie, gedichten en gedachten over ouderdom

Verder zal het boek: ‘Zin in de ouderdom, waar ouder worden waarde krijgt’ van J. van Baardwijk en R. Rosmolen worden gepresenteerd, wat u tijdens het symposium aan kunt schaffen (voor €20,- i.p.v. €25,-).

Dit symposium is in eerste instantie bedoeld voor ouderen. Daarnaast voor iedereen die belangstelling heeft voor deze levensfase. Hierbij denken we aan professionals en vrijwilligers in de (ouderen) zorg, belangenorganisaties m.b.t. seniorenwelzijn, huisartsen, vertegenwoordigers van kerken (predikanten e.a.) en van de locale politiek en studenten. 

Opgave en aanmelding (incl. lunch en afsluitend hapje / drankje): door overmaking van €60,- (studenten €40,-) op rekeningnummer: NL 40 INGB 0008 2419 72 t.n.v. Stichting Amersfoortse Bergkapel, o.v.v. 'Symposium onder de Vijgenboom 27 november'. Meer informatie: www.Bergkerk.nl (033-4617917).

Downloads:

- uitnodiging;
- programma.

Raad van Kerken in Nederland
Koningin Wilhelminalaan 5
3818 HN AMERSFOORT

Facebook Twitter LinkedIn
phone033-4633844
emailrvk@raadvankerken.nl