Assen, november: Help mee een mooi verhaal in Assen te maken...

Mooi Verhaal is de naam van de eerste kerkelijke PopUp-winkel in Nederland. Dit najaar wordt de winkel ingericht in het centrum van Assen. De winkel is geopend in de maanden november en december (van Allerheiligen tot Driekoningen). Het is een project van stadspredikant Bert Altena van de protestantse gemeente.

Bert Altena:
"De winkel wordt een ontmoetingsplek om mooie verhalen te delen. Ik ga bijzondere mensen uitnodigen om hun (levens)verhaal te vertellen. Er worden workshops georganiseerd, bijvoorbeeld workshops Verhalen vertellen, Sinterklaas- of Kerstcadeaus maken, of een workshop Kerstgala met 2e hands-kleding. En in december organiseren we twee keer een Top2000-café."

In de winkel Mooi Verhaal komt een ruime lounge waar je even op verhaal kunt komen bij een kop koffie of thee. Daarnaast is er de workshopruimte, waar ook voordrachten en muziekuitvoeringen gehouden worden. Verder zijn er artikelen te koop die te maken hebben met het najaar en de tijd voor Kerst. Er komen shops van o.a. de Wereldwinkel, Amnesty International en van een christelijke boekhandel. Vrijwilligers runnen de winkel, die geen winstoogmerk heeft.

Bert Altena:
"Voor de inrichting van de winkel is geld nodig. Het ontwerp en de uitvoering van de winkelinrichting wordt gedaan door studenten van het Drenthe College. Voor hen is dit meteen een interessante stage-opdracht. De lounge wordt gemaakt van steigermateriaal. Daarnaast worden er winkelschappen in dezelfde stijl ontworpen. De studenten maken een verlichtingsplan om het geheel een sfeervolle en eigentijdse uitstraling te geven. Ook zijn er winkelvoorzieningen nodig, zoals een kassa en een mobiele pinautomaat. Het is de bedoeling dat al het materiaal later wordt hergebruikt."

U kunt de voortgang van het project volgen via de speciale Facebook-pagina Mooi Verhaal.

Help mee om er een mooi verhaal te maken….!

Bron: http://www.geloofinjeproject.nl/campaigns/popup-winkel-mooi-verhaal/