Drachten, 18 oktober: Roze Lezing 2015

De 'Roze Lezing' 2015 zal plaatsvinden op zondag 18 oktober om 15.30 uur, met als thema 'Iedereen is anders, gelukkig wel!' In deze roze lezing vertellen Heleen de Boer, voorzitter LKP en Marianne Welten, voormalig coördinator LCC-projecten, over de ervaringen en resultaten van de LCC-projecten, met aandacht voor de plaats van seksuele diversiteit in onderwijs- en opvoedingssituaties.

Deze roze lezing wordt u aangeboden door de Werkgroep Geloof en Homoseksualiteit Friesland. De werkgroep (opgericht 1992) beoogt het gesprek over en de acceptatie van homoseksualiteit, en in bredere zin seksuele diversiteit, binnen de Friese geloofsgemeenschappen en kerken te ondersteunen en stimuleren. Deze ondersteuning blijkt nog steeds noodzakelijk en zinvol, om vooroordelen weg te nemen en de veiligheid van seksuele minderheden in de Friese kerkprovincie te verbeteren. De werkgroep organiseert daarnaast de jaarlijkse provinciale roze zondagviering.

Stichting LKP is een platform voor ongeveer twintig christelijke LHBT-organisatie voor ondersteuning en facilitering van de christelijke LHBT-beweging, om christelijke LHBT-ers een stem en een gezicht te geven in kerk en samenleving. LHBT staat voor: lesbisch, homo-, bi- of transseksueel.

Informatie:
Welkom: 15.00 uur
Lezing en presentatie: 15.30 uur
Vesper in de kapel: 17.00 uur

Plaats van samenkomst: Karmelklooster Drachten, Burgemeester Wuiteweg 162, Drachten, info@werkgroepgh.nl.

- Flyer