Velp, 22 september: WereldVredesVlam in klooster Velp

Op dinsdagavond 22 september aanstaande is de Franciscaanse Beweging gastheer voor de WereldVredesVlam in het voormalig Kapucijner klooster in Velp bij Grave. Tijdens een wake in de kapel wordt stilgestaan bij vrede. Overwegingen en stilte worden afgewisseld door muziek. De avond begint rond 20 uur en duurt tot ongeveer 22 uur.

‘’Vrede in de wereld kan niet bestaan zonder vrede in jezelf. Daarom is op deze avond voor beide plaats. Enerzijds wordt er stilgestaan bij de conflicten die overal op de wereld gaande zijn, terwijl we ook ruimte willen bieden aan bezoekers om de vrede in zichzelf te voelen,’’ aldus Thomas Hontelez van de Franciscaanse Beweging.

In de Vredesweek van PAX wordt de WereldVredesVlam die normaliter dag en nacht in Nijmegen brandt over de route van de pas geopende pelgrimsroute de Walk of Wisdom gedragen. Op die manier wordt er symbolisch een cirkel van vrede rondom de stad getrokken. Iedere nacht is de vlam ergens te gast. Op 22 september zal de vlam overnachten in het voormalig kapucijner klooster in Velp bij Grave. Voor hen die meelopen zorgt de Franciscaanse Beweging ter plaatse voor soep met brood bij aankomst. In de avond wordt er een inspirerende bijeenkomst in de kapel gehouden, met de vlam als middelpunt.

Maartje Janssens komt met een cliënt namens Stichting Gast vertellen over de vluchtelingen problematiek en het belang van vrede en verbinding daarin. Damiaan Messing vertelt over het thema ‘strijd’ waarmee hij zich tijdens zijn Walk of Wisdom bezig zal houden. Rens Stobbelaar vertelt vanuit de franciscaanse traditie over vrede. De muziek wordt verzorgd door Martien Hontelez. Toegang is gratis, in verband met koffie en thee is aanmelden wenselijk maar niet verplicht: info@franciscaansebeweging.nl of 073-6131340.

Op 23 september vertrekt de vlam rond 10 uur richting Ravenstein. Iedereen is van harte uitgenodigd mee te lopen of zelfs de vlam te dragen. Kijk daarvoor op www.walkofwisdom.org

Voor meer informatie en het programma op de 22ste september kijk je op:
www.franciscaansebeweging.nl

[PDF]