Assendorp, 12 september: 50 jaar rectoraat

Op 12 en 13 september as. gaat de Dominicanen-kerk een bijzonder weekend tegemoet. Het rectoraat, de parochie van de Dominicanenkerk in het hart van Assendorp, bestaat dan 50 jaar.

Het weekend begint op zaterdag 12 september met Open Monumentendag, waarop kerk en klooster te bezichtigen te zijn. Vanwege het jubileum is de prachtige en unieke expositie 'Toegewijde Kunst' naar het klooster gehaald, waarbij is geput uit de symboliek en vormen van uiteenlopende religies. Deze tentoonstelling is nu al te bezichtigen op de vaste openingstijden van de kerk (zie onder).

Op beide dagen van het weekend zal de kunstenares Hanneke de Munck zelf aanwezig zijn en op verschillende tijdstippen een toelichting geven, naast de gebruikelijke rondleidingen die het Dominicanenklooster altijd biedt. Ook zijn de geloofsdoeken van de Dominicanenkerk te bewonderen.

Zondag 13 september 2015 begint met een bijzondere viering en aansluitend tal van feestelijke activiteiten, zoals de fotopresentatie 50 jaar Rectoraat, een Dominicaanse collegetour en nog veel meer. Vanaf 14.45 uur gaan de deuren nog verder open. Zo wordt om 15.00 uur de kindermoestuin van Resto van Harte geopend door Harry Pierik, er is een optreden van 'So be it' en de buren uit Assendorp en andere betrokkenen zijn van harte welkom bij een ontmoeting met een drankje en een hapje.

Openingstijden Dominicanenkerk: di t/m za van 13.30 – 16.30 uur. Tijdens de Open Monumentendag (12 september) tussen 10.00 en 17.00 uur en op zondag 13 september tussen 11.00 – en 16.30 uur.

Meer informatie: www.kloosterzwolle.nl/50jaar

- Flyer