Amsterdam, 27 juni: Hoftuin Zomerfeest

Binnen een week waren alle 1000 kaartjes voor het vriendelijkste festival van Amsterdam gereserveerd. Organisator van dit zomerfeest is de Protestantse Diaconie Amsterdam, één van de oudste maatschappelijke organisaties in de stad.

Het Hoftuin Zomerfeest laat zien hoe het wél kan: iets betekenen voor mensen in Amsterdam die je (nog) niet kent. Bezoekers kunnen kennismaken met goede doelen organisaties als Burennetwerk Amsterdam, het Wereldhuis voor mensen zonder verblijfsvergunning en de sociale kruidenier. De festivalgangers worden uitgedaagd om zich in te zetten voor de mensen in hun stad. Proef het sociale bier van het kleiklooster, ontmoet een superbuur, drink een wereldcocktail en steek je licht op bij het loket levensvragen.

Tijdens het festival vindt ook de lancering plaats van www.vluchtgroep.amnesty.nl. Vluchtelingen van de Vluchtgroep Amsterdam vertellen hierop hun persoonlijke en aangrijpende verhalen. De geportretteerden worden tijdens het festival geïnterviewd.

Er is eten en drinken van restaurant Hoftuin, een kampvuur, muziek van daklozenkoor de Straatklinkers, de Wereldhuisband, en singer songerwriters Rogier Pelgrim en Christiana Bohorquez.

Het vriendelijkste festival vindt plaats in één van de mooiste binnentuinen van hartje Amsterdam, tussen de Nieuwe Herengracht en de Nieuwe Keizersgracht.

Het festival is uitverkocht. Pers is van harte uitgenodigd om verslag te doen. Graag van tevoren aanmelden.

Wanneer: 27 juni 18.00 - 24.00 uur
Toegangsprijs: gratis – alle kaarten zijn gereserveerd
Locatie: Hoftuin - Nieuwe Herengracht 18A

www.diaconie.org