Enkhuizen, 19 juni: Kerkennacht

Op vrijdag 19 juni van 19.30 tot 22.30 in de Westerkerk aan de Westerstraat in Enkhuizen houden 10 kerken die samenwerken in de Enkhuizer Raad van Kerken een 'Kerkennacht'. Op allerlei, vaak ongebruikelijke, wijzen kan ieder die daar binnenloopt kennismaken met wat die kerken te bieden hebben.

Het programma begint buiten: op de stoep van de Westerkerk zingen kinderkoren de bezoekers naar binnen. In de kerk spreekt Jan Baas, burgemeester van Enkhuizen, een woord van welkom. Dan ontvouwt het programma zich: opnieuw zingen de kinderkoren, in flitspreken vertellen resp. Jacintha Flores, Marja Foppen en Theo Visser wat ons verbindt en wat hen motiveert in onze samenleving te doen wat ze doen.

Verder zijn te horen: het duo Anaestoso, het jongerenkoor Reaching Hand, de groep Vari Vocale, de muziekvereniging Dindua en het Hoorns Byzantijns koor Indrik, maar er is ook een balletvoorstelling om van te genieten, mogelijk een ontmoeting met een herder, zien wat een diaken doet en genieten van een moment stilte bij een kaarslichtje.

Tot slot kan ieder zijn of haar goede wensen maar ook klachten achterlaten op de klaag- en wensmuur. Aan het einde van de avond wenst de ceremoniemeester, ds. Henk Haandrikman, allen een goede nacht.

Voor meer informatie: secretaris Raad van Kerken in Enkhuizen: tel. 0228-320050 of cavanzijverden@hetnet.nl.