Utrecht 19 juni: Het Groot Utrechts Kerkdictee

Het Groot Utrechts Kerkdictee vindt plaats op vrijdagavond 19 juni in de Domkerk. Het maakt deel uit van het openingsprogramma van Kerkennacht Utrecht. De wedstrijddeelnemers moeten zich bij de ingang van de Domkerk laten registreren. Dit kan vanaf 18.00 tot 18.30 u.

Om 19.00 uur stipt start het dictee onder de bezielende leiding van tv-journalist Cees Grimbergen met oud-premier Dries van Agt als voorlezer. Om 20.30 uur opent hij officeel Kerkennacht/Tour van de Ziel. Om 21.00 u beklimt actrice/cabaretière Funda Müjde de preekstoel om de Preek van de Leek af te steken, in synergie met lady of jazz Denise Jannah.

Om 22.00 uur neemt Cees Grimbergen het weer over. Dan volgt de plenaire bespreking van het dictee en bekendmaking van de winnaar.

Meer informatie via deze link [PDF]

Tekst + foto: Dicteenieuws nr. 2 mei 2015