Keizersgrachtkerk voor vluchtelingen

Kerk Amsterdam grijpt Koningsdag aan voor statement over vluchtelingen

Op Koningsdag zal in grote letters een tekst verschijnen op de monumentale gevel van de Keizersgrachtkerk aan de Keizersgracht 566. Deze tekst is zowel een reactie op de ellende van bootvluchtelingen in de Middellandse Zee als op het recente akkoord over Bed, bad en brood.

De actie is een initiatief van Rikko Voorberg, oprichter van de PopUpKerk in Amsterdam in samenwerking met Jasper Klapwijk (lid Oude Kerk) en Gerhard Scholte (voorganger Keizersgrachtkerk). Zij zijn intensief betrokken bij het wel en wee van de ‘Wij Zijn Hier demonstratie’, waarmee vluchtelingen in Amsterdam aandacht vragen voor hun situatie.

Met deze actie wordt op een prominente plek en op een koninklijke dag publiek gevraagd om een andere koers ten aanzien van het vluchtelingenbeleid.

Foto: Wijzijnhier.org