Arnhem 19 april: Vier kerken geven zin

Lezing over Rituelen en liturgische kleuren

Gedurende de wintermaanden organiseren de Doopsgezinde Gemeente, de Parkstraatgemeente, de NPB en de Waalse Gemeente een aantal activiteiten met een hoog zingevingsgehalte.

Na de voorstelling in januari 2015 van ‘Paulus, in het oog van de storm’ en het gesprek in februari 2015 over de ‘interreligieuze dialoog’ volgt nu op zondag 19 april 2015 een lezing over ‘Rituelen en liturgische kleuren’. De lezing begint om 15.00 uur en wordt gehouden in de Waalse Kerk, Gasthuisstraat 1 te Arnhem (achter de Stadsschouwburg en naast het politiebureau).

De lezing wordt gehouden door Pastor Hans Lucassen van de Geloofsgemeenschap Katholiek Ede. Hij schrijft in zijn inleiding: Elk symbool en elke rite blijken echter in elke tijd opnieuw onderhevig aan tal van veranderingen. De toegang tot het goddelijke in woord, symbool en rite voltrekt zich in het hier en nu, zowel hoorbaar, zichtbaar, als tastbaar en op menselijke wijze. Sinds het tweede Vaticaans Concilie, begin jaren zestig van de vorige eeuw, is de creatieve beweging opnieuw op gang gekomen.

Samen met zijn toehoorders wil Hans Lucassen een verkennende rondleiding maken langs de geschiedenis van de jonge kerk tot aan het heden, rondom kleuren en rituelen in de grote veelvormigheid van de kerkelijke liturgie.

De lezing inclusief pauze duurt tot 16.30 uur. De entree is gratis. Na afloop is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten en nog wat te drinken.

Meer informatie: www.waalsekerkarnhem.nl.