Wittem 17 april: Euregio Limburg 2015

Eucomenische conferentie: Kerkelijke vrijwilligers noodhulp voor een maatschappij op de terugweg?

Klooster Wittem, Wittemer Allee 32, 6286 AB Wittem,
vrijdag, 17 april 2015, 10.00 – 15.30u.

In de Euregio (Roermond/Aken/Luik/Rheinland) zijn duidelijk veranderingen merkbaar. In de vorige eeuw heeft onze welvaartsstaat veel zaken overgenomen die daarvoor traditioneel door de kerkelijke caritas of diaconie werden verzorgd. Als voorbeeld hiervoor kan de ouderenzorg genoemd worden. Nu komt deze welvaartsstaat uit kostenoverweging op zijn schreden terug.

Vraag is nu: Welke bijzondere gaven en talenten kunnen de kerken aanbieden om deze gezamenlijke maatschappelijke problemen te helpen oplossen. Kunnen of moeten zij deze ontstane leemten opvullen, in het bijzonder met hun bekwaamheid om ambtsdragers / vrijwilligers te binden en te begeleiden.

Hoe is de betrokkenheid van gelovige mensen die zonder kerkelijke achterban, voor anderen de gaten opvullen. Hoe onderscheiden zich de kansen en hindernissen in de diverse landen met hun totaal verschillende karakters.

Met deze vragen houdt de Euregionale oecumenische conferentie zich dit jaar bezig, waarvoor wij hartelijk uitnodigen. Aanmelden kan tot 10 april.

Klik op deze link voor het programma en aanmelden.